In English

En français

Говорот
на Судбината

Барате одговор на некое прашање? Треба нешто да одлучите а немате со кого да се посоветувате?
 
Кликнете на Книгата...

Останати теми:

Мое гледање на Астрологијата

Астролошките сајтови


Соковите на љубовта

Знаците на патот

Кога не ни оди според планот

Силикони за мозок

Луѓенца

Струен удар од зборови

Времето е тест за љубовта

Споменар

Зошто китиме елка

Ако нема кој да ве прегрне

Браковите склучени во недела

Само еднаш се љуби?

Трагачи по возбуда

Важно е да ми чури оџачето

Глупава младина - неизвесна иднина

Денови на среќни околности

Се родив прерано, не те сретнав тебе

Кога умира душата?

Колку трае еден ден на секоја планета

Крадци

Светот е глобално ријалити шоу

Луѓето се како очи

Убавите круши...

Како да знаеме дали е наше тоа што ќе дојде

Ретрограден Марс во Овен

Најголемата слабост на секој знак

Бони и Клајд

Несудената Фрида Кало

Јуни 2020 - Месец на две Еклипси

Сите бои на Виножитото

Љубов, Ах Љубов

Човекот наречен Надеж

Сатурн во Водолија

Ретрограден Меркур во Риби

Француски бакнеж

Годишен хороскоп за 2020 година

Во што се крие благословот

Ретрограден Меркур во Шкорпија

Што ќе ни донесат ѕвездите во октомври 2019?

Венера во Вага - Време за Љубов

Млада Црна Месечина на 30 август 2019

Немаш ни благодарам

Ќе ја сретнеш својата судбина

Ни на Небо, ни на Земја

Затемнување на Месечината на 16 јули 2019

Не ја мати водата

Ретрограден Меркур во Лав И Рак

Талентот е Божји дар

Вера, Надеж и Љубов

Ни претстои неочекувано среќен период

Објавено на 25.12.2019 во 11:55

Ни претстои неочекувано среќен период
 

(Затемнување на Сонцето, Соларна Еклипса, на 26 декември)

За големо чудо, ова Затемнување на Сонцето (Соларна Еклипса) би требало да ни донесе позитивни промени и еден, малку, посреќен период речиси за сите нас, во границите на онаа среќа што едно Затемнување може да ја донесе.

Зошто Затемнувањето овој пат ќе има позитивен предзнак?

Затоа што ќе биде на истиот степен на кој ќе се најде и Јупитер, планетата на среќата (4-ти степен од Јарец) и ќе биде во пријателски однос со Уран од Бик, кој секогаш носи непланирани пресврти и промени во животот. Со други зборови кажано, кога ќе ги собереме и двете влијанија, резултатот ќе биде изненадни среќни моменти и ситуации.

Секако, целата планетарна игранка ќе вклучува и претерувања од секаков вид, како што се претераното јадење, пиење, секс и претераните трошоци да се покрие сето тоа, бидејќи Јупитер ќе го води орото, а познато е дека тој нема чувство за мерка. Посебно кога се во прашање земните задоволства. Поради фактот пак што Јупитер зголемува се за што ќе се фати, ако вашата ситуација во моментот на Затемнувањето е добра, после Еклипсата би требало да стане подобра. Но и лошата ќе стане полоша. Кога ги знаеме овие закономерности на време, би требало полесно да одлучиме што сакаме. Потоа, да го одржиме својот позитивен став и со помош на поттикнувачките вибрации на Јупитер да издејствуваме посакуваното да стане наша реалност.

Влијанието на Соларната Еклипса ќе го чувствуваме во следните шест месеци. Но, ќе биде најсилно во следните месец дена. Па, многумина од нас по истекот на шесте месеци од моментот на Еклипсата, кога ќе се свртат наназад, ќе ја доживеат истата како невидлива сила која им го сменила животот од темел.

Во секој случај, Стелиумот планети во Јарец во мигот на Затемнувањето на Сонцето, и тоа во добар однос кон Уран во Бик, се гаранција за тоа дека што и да почнеме да работиме сега, успехот ќе биде неминовен. Па, дури и поголем отколку што сме се надевале и очекувале. Иако, заради фактот што Јарецот ги забавува работите, можно е реализацијата да се случи малку подоцна, со одложување. Во принцип, пожелно е токму во следните шест месеци да одиме на предавања и обуки кои би можеле да не остручат за некои нови професионални активности или да се консултираме со стручни лица околу водењето и ширењето на нашиот бизнис.

Соларната Еклипса најмногу среќа ќе им донесе на Јарците, Биковите, Девиците, Рибите и Шкорпиите. Посебно ако се родени во првите десет дена од владеењето на својот знак. Додека Овните, Вагите и Раковите ќе минуваат низ сериозни искушенија. Овните ќе имаат искушение во работата и во комуникацијата со авторитети. Вагите во семејните односи и со недвижниот имот. Раковите во бракот. Затоа пак, Јарците ќе се менуваат себеси и својот живот од корен. Биковите ќе имаат среќа во активностите поврзани со странство, законот и учењето. Девиците во љубовта и со децата. Рибите ќе ги сменат плановите за иднината и ќе имаат поддршка од пријателите. Шкорпиите ќе бидат силни на вилици, одлични во пишувањето и ќе ги подобрат односите со роднините. Близнаците ќе дојдат до идеа за подобрување на финансиската состојба. Лавовите ќе имаат среќни моменти на работа. Стрелците со парите. Водолиите во расчистување со минатото.

Со среќа нека ни се промените на сите

 

 
 
Регистрирано во Македонска Авторска Агенција
под реден број 970 Скопје
 
Ниту еден дел од овој текст не смее да биде препечатуван, копиран или објавуван во било која форма или на било кој начин во електронските или печатените медиуми, без писмена согласност од авторот.
Недозволеното репродуцирање се казнува со закон.
 

Изгледот на страницата одговара за Лавовите. За да изберете друг изглед на страницата, кликнете во табелата што се наоѓа погоре.


Дознајте дали сте типичен претставник на вашиот знак.
Направете го овој тест.


Вашата Натална Карта на Астроскопиа ќе ви помогне

радикално да го подобрите вашиот животВашата Натална Карта на Астроскопиа ќе ви помогне да ги откриете причинско-последичните врски меѓу вашиот минат и сегашен живот, ќе ви открие што се случувало во вашиот минат живот, како тоа се рефлектира на вашето однесување и на случувањата во сегашниот и која е целта на вашето раѓање.


Наталната карта која ја направив кај вас е рефлексија на мојата душа, на суштината на она што сум јас или на она што се нарекува битие!!! Благодарам што ми ја покажавте вратата кон другите скриени димензии на креацијата наречена живот! 

Димитар Луневски-Чипо, Скопје


Зачленете се тука за да можеме да ве информираме секогаш кога ќе имаме нешто ново.


Општи прашања и коментари за Астрологот. (Доколку имате лични прашања, одете на страницата Совети.)


© 2005-2021
Виолета Марсол
Сите права се задржани

Насловна страна | Знаците и... | АстроПортети | Натална Карта | Детски Хороскоп | Љубовен Хороскоп | Бизнис Хороскоп | АстроСовети

Насловна страна Знаците и... АстроПортети Натална Карта Детски Хороскоп Љубовен Хороскоп Бизнис Хороскоп АстроСовети Овен Бик Близнаци Рак Лав (тековен стил) Девица Вага Шкорпија Стрелец Јарец Водолија Риби