In English

En français

Говорот
на Судбината

Барате одговор на некое прашање? Треба нешто да одлучите а немате со кого да се посоветувате?
 
Кликнете на Книгата...

Останати теми:

Мое гледање на Астрологијата

Астролошките сајтови


Соковите на љубовта

Знаците на патот

Кога не ни оди според планот

Силикони за мозок

Луѓенца

Струен удар од зборови

Времето е тест за љубовта

Споменар

Зошто китиме елка

Ако нема кој да ве прегрне

Браковите склучени во недела

Само еднаш се љуби?

Трагачи по возбуда

Важно е да ми чури оџачето

Глупава младина - неизвесна иднина

Денови на среќни околности

Се родив прерано, не те сретнав тебе

Кога умира душата?

Колку трае еден ден на секоја планета

Крадци

Светот е глобално ријалити шоу

Луѓето се како очи

Убавите круши...

Како да знаеме дали е наше тоа што ќе дојде

Ретрограден Марс во Овен

Најголемата слабост на секој знак

Бони и Клајд

Несудената Фрида Кало

Јуни 2020 - Месец на две Еклипси

Сите бои на Виножитото

Љубов, Ах Љубов

Човекот наречен Надеж

Сатурн во Водолија

Француски бакнеж

Годишен хороскоп за 2020 година

Ни претстои неочекувано среќен период

Во што се крие благословот

Ретрограден Меркур во Шкорпија

Што ќе ни донесат ѕвездите во октомври 2019?

Венера во Вага - Време за Љубов

Млада Црна Месечина на 30 август 2019

Немаш ни благодарам

Ќе ја сретнеш својата судбина

Ни на Небо, ни на Земја

Затемнување на Месечината на 16 јули 2019

Не ја мати водата

Ретрограден Меркур во Лав И Рак

Талентот е Божји дар

Вера, Надеж и Љубов

Ретрограден Меркур во Риби

Објавено на 17.02.2020 во 11:05

Ретрограден Меркур во Риби
 

(Пораст на лагите, кражбите, подметнувањата, конфликтите, криминалот, пиењето)

Во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020, Меркур ќе се движи наназад во Риби.

Што значи тоа?

Од астрономски аспект, тоа значи дека тој нема да се движи наназад по својата орбита буквално, бидејќи тоа е невозможно. Туку, гледано од Земјата, ќе се чини дека се движи наназад, заради разликата во брзината со која се движат Земјата и Меркур во однос на Сонцето.

Какво е влијанието на ретроградниот Меркур во Риби?

Како прво, Меркур, во астрологијата, е планетата задолжена за комуникациите и трговијата. Но, бидејќи астрологијата своите аналогии ги влече од митологијата, треба да се знае дека Меркур во митологијата, освен гласник на боговите, бил тој што смислувал несолени шеги, подметнувања, крадел, лажел. Оттука, своите негативни особини или грдата страна од своето лице, Меркур ги манифестира кога е во ретрограден од. Кога е ретрограден во Риби, тој ги прави луѓето понерационални отколку обично, нереални, занесени, посклони на лаги, измами, пиење и дрогирање.

Значи, во периодот од 17 февруари до 10 март 2020 година, кога Меркур ќе биде ретрограден, тој ќе ги покаже своите најлоши особини и најлошите особини на знакот во кој ќе се најде. Оттаму, би требало да очекуваме дека ќе се зголеми ароганцијата во комуникацијата меѓу луѓето, ќе има многу подметнувања, нешто ќе се подготвува во тајност, а некои дамнешни тајни ќе излезат на виделина, но во искарикирана форма. Посебно некои тајни поврзани со криминалот и подземјето. Но, можни се и некакви турбуленции во финансискиот систем на државата, афера поврзана со некоја банка или со личност на висока позиција во некоја банка, финансиски ризични потези кои ќе покажат негативни резултати. А, ќе ги влечат финансиските институции и граѓаните.

Во принцип, неповолните вибрации на Меркур ќе влијаат на тоа луѓето да зборуваат, ама да не го слушаат тоа што го кажува другата страна или да го преведуваат слушнатото на начин што е близок на нивната ментална матрица. Како резултат на ваквото однесување, често ќе се случува и двете страни да се чувствуваат како „изгубени во преводот.“ Затоа, периодот од 17-ти февруари до 10-ти март 2020 година не е поволен за потпишување на важни и трајни договори. Бидејќи, речиси е 100% сигурно дека некоја од страните нема да се држи до договореното или пак би можело да се случи нешто непредвидено, што би пречело да се реализира договореното. Но, во овој период би требало да се зголеми и бројот на сообраќајните незгоди, како и проблемите во функционирањето на телефоните, компјутерите, превозните средства.

Како ретроградниот меркур во риби ќе влијае на секој знак од хороскопот?

Начин на читање: Најмногу ќе ви одговара текстот што одговара на вашиот Подзнак. Но, поголема ширина во сознанијата ќе добиете ако тие информации ги комбинирате со текстот што одговара на вашиот знак.

Доколку не го знаете вашиот подзнак, направете бесплатен примерок на вашата Натална Карта на оваа страна.

Овен

Во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година би требало како грне да вриете од лутина и гнев. Но, тоа нема да го покажувате јавно, бидејќи ќе мислите дека сте во предност пред другите додека успевате да тактизирате со чувствата. Притоа, нема да забележувате дека ви е тешко да се вклопите во секојдневната рутина и да го одржите чекорот со настаните кои ќе се менуваат како на филмска лента.

Всушност, често ќе се случува во важни моменти да бидете отсутни со духот, обземени од анализата на вашите постапки во минатото и од прашањата дали, каде и колку згрешивте? Обземеноста со мисли и неискажаниот бес би можеле да ви го намалат квалитетот на сонот. И можеби е добро што сонот нема да ви доаѓа на очи, бидејќи така ќе имате поголема будност да ги детектирате луѓето кои ќе ви работат зад грб. За да се заштитите од предавства отворете четири очи и проверете ја лојалноста на оние што ви се претставуваат како пријатели.

Бик

Во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година, можеби ќе биде потребно да ги одложите вашите планови заради финансиски причини или ќе треба да направите драстична промена на приоритетите во својот живот. Вие сте по природа недоверливи и два пати мерите пред да кажете нешто пред некого. Посебно пред луѓето кои не го поминале вашиот тест на доверба. Овој пат е пожелно да бидете потаинствени и попретпазливи во комуникацијата со пријателите, со луѓето со кои членувате во ист клуб, организација или политичка партија. Бидејќи, постои опасност некој од нив финансиски да ве измами, да ве предаде или пак да бидете во зијан заради неговите постапки.

Имајте на ум дека, ако некој пријател или познаник се појави со примамливи понуди за вас, она што ќе ви личи дека е премногу добро да биде вистина, најверојатно и нема да биде вистина.

Близнаци

Периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година ќе го доживеете како време исполнето со многу нервози и неизвесност. Меѓутоа, заради тоа што сте познати како отворени луѓе кои сакаат да ги шокираат другите со своето мислење, во овој период ќе биде попрофитабилно за вас ако го филтрирате она што им го кажувате на другите и ако потезите на професионален план и во јавноста ги влечете со голема доза на смиреност и старечка мудрост. Така ќе ги избегнете евентуалните штети што самите би можеле да си ги нанесете на кариерата.

Исто така, со цел да си го зачувате достоинството и репутацијата, не е пожелно да ги озборувате колегите и претпоставените, ниту да влегувате во спротивставени табори на работното место. Додека, ако потпишувате или испраќате некому некакви документи, отворете очи и на тилот, за да не се случи да потпишете нешто неповолно за вас или да испратите доверлива пошта на туѓа адреса.

Рак

Постои можност во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година да биде одложено некое ваше патување поради професионални или поради здравствени причини. Но, можно е да имате и проблеми на работното место заради некое патување или да се соочите со правна разврска на некоја ваша професионална активност. Исто така, можно е да имате компликации поврзани со патните документи, визите, да загубите багаж на патување во странство, како и да се соочите со проблеми заради непознавање на законот на земјата домаќин. Затоа, ако е неопходно да патувате, добро е сериозно да се организирате и информирате за законите на земјата во која ќе престојувате. Во спротивно, можно е да се соочите со правни проблеми.

Лав

Во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година би можеле да потрошите повеќе пари отколку што сте планирале, на работи што ви причинуваат задоволство, на партнерот, на децата. Тоа што ќе потрошите за ваше задоволство не го жалете, бидејќи смислата на поседувањето пари е токму да ви обезбеди чувство на сигурност, слобода и можност да купите работи кои ви причинуваат задоволство. Меѓутоа, со цел да не излезете „насамарени“ и финансиски искористени, би било пожелно да се воздржите од давање или барање пари на заем. Исто така, проверете дали сте ги платиле сите сметки и дали сте ги подмириле сите рати од кредитите. Постои можност да платите камата на заборавени сметки или хонорар за извршител.

Меѓутоа, ако парите ги дадете во кладилница, за игри на среќа или на коцка, тие нема да ви се вратат никогаш. А, постои и опасност да се задолжите кај сомнителни доверители. На љубовен план е можно некои ваши непромислени и навредливи зборови да предизвикаат фрустрации кај партнерот. А, тоа да има негативни реперкусии по вашиот сексуален живот.

Девица

Ретроградниот Меркур би требало да донесе нестабилност во вашите партнерски односи, во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година. Уште повеќе ако сте родени во првата декада на вашиот знак, ако сте во брак и ако односите со брачниот партнер се веќе нарушени. Во тој случај, судирот на мислења меѓу вас и брачниот партнер е речиси неизбежен, како и проблемите поврзани со изборот на место за живеење, проблемите со родителите или проблемите предизвикани од конфликтот меѓу вашите родители и вашиот брачен партнер. Кој што кажал, кој што мислел, кој лажел, а кој е олицетворение на вистината, ќе бидат темите околу кои ќе ја водите вашата „војна на Роузови.“ Победник ќе биде оној кој ќе ги закачи боксерските ракавици на шајка и ќе чека до 10-ти март да помине бурата, што ја создаваат вознемирувачките вибрации на Меркур.

Ако пак планирате да стапите во брак, можно е вашите родители да се спротивстават на вашите планови или пак да се соочите со непланирани правни пречки. Исто така, пожелно е да внимавате како се однесувате на јавни места, со цел да ја избегнете осудата за јавно изречен збор или постапка. Ако сте во ортачки бизнис, би требало да отворите четири очи за да се поштедите од грешките или подметнувањата од страна на бизнис партнерот.

Вага

Во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година би можеле да се соочите со проблеми на работното место. Можно е да ви недостасува концентрација или да ви треба повеќе време за извршување на стандардните работни обврски. Ќе ви биде исклучително тешко да го контролирате својот темперамент и желбата да ја злоупотребувате слаткоречивоста за креирање на византиски игри во професионалните кругови. Но, тоа ќе биде крајно потребно со цел да се поштедите од срамот што би го доживеале кога ќе бидете откриени и осуетени. Подбуцнувањата и ниските удари нема да ви бидат толерирани од страна на колегите. Она што ќе очекувате на професионален план веројатно нема да се оствари, што дополнително ќе ве фрустрира. Со цел да не дозволите ситуацијата да стане полоша отколку што реално е, би требало да се воздржите од групирања на работното место и од озборувања на колегите и претпоставените.

Потоа пожелно е да внимавате што потпишувате, кому и што испраќате, како возите, каде се паркирате. Но, можно е да имате и здравствени проблеми поврзани со респираторниот систем.

Шкорпија

Во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година би требало да имате проблеми во љубовниот живот или со децата, заради парите или ќе имате зголемени трошоци заради партнерот и децата. Но, не е исклучена ниту можноста да доживеете генерациски судир во односите со вашите деца. Внимавајте што зборувате и како се однесувате кон нив, бидејќи можно е да кажете или направите работи кои никогаш нема да ви бидат заборавени. Што се однесува до вашите чувства, нема да бидете повредени ако не ги сфаќате работите премногу лично.

А, кога станува збор за парите, вината за евентуалната финансиска загуба во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 ќе биде ваша, ако влегувате во ризични зделки, ако шпекулирате на берзата или ако верувате дека можете да се збогатите на брз начин, преку кладилниците и коцкарниците.

Стрелец

Ретроградниот Меркур би можел да ги активира вашите стари, неразрешени проблеми, што ги имате во односите со членовите на вашето семејство, во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година. Притоа, вие ќе чувствувате револт кон неправдата што ви е направена од страна на останатите членови на семејството, посебно од страна на родителите. Меѓутоа, повеќе нема да можете да молчите и да чекате проблемите да поминат сами од себе, додека вие ја држите „главата во песок“, туку гласно ќе ги коментирате неправедните постапки на членовите на семејството, ќе бидете агресивни во комуникацијата, ќе си ги барате своите права, ќе го браните својот имот.

Сепак, паметно е да не купувате, продавате или делите имот до 10-ти март, бидејќи постои опасност да не го добиете тоа на кое сте се надевале. Меѓутоа, непланираните трошоци за мајстори и поправките по дома тешко дека ќе можете да ги избегнете.

Јарец

Во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година би требало да бидете исклучително внимателни каде одите, со кого се дружите, што им кажувате на оние што ги сметате за блиски. Посебно на социјалните мрежи. Бидејќи, тоа ќе биде начинот да се заштитите од манипулации и кражби. Но, ќе треба да бидете рестриктивни и со тоа што го кажувате пред браќата, сестрите и соседите, бидејќи нивните мотиви во комуникацијата со вас веројатно нема да бидат добронамерни. А, некои свесно ќе работат против вас. Имајте на ум дека она за што ќе се договорите со сестрите, браќата или соседите до 10-ти март, ќе биде прекршено од нивна страна поради некоја причина. Истото важи и за договорите на професионален план. Затоа, почекајте да помине 10-ти март, па тогаш ставете го својот потпис на важните документи или договори.

Исто така би требало да покажете зголемено внимание како учесник во сообраќајот, со што ќе ги избегнете и евентуалните казни за сообраќајни прекршоци, за поправка на автомобилот и слично. Но, под влијанието на ретроградниот Меркур би можеле да имате проблеми и со компјутерот, телефонот или при полагањето на испитите.

Водолија

Вие сте луѓе на кои парите им создаваат впечаток на слобода. Меѓутоа, во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година постои опасност непријатно да се изненадите поради некои трошоци што не сте ги планирале ниту сте ги очекувале. А, се поврзани со местото на живеење, домот или со членовите на семејството. Но, непланираните трошоци би можеле да бидат резултат и на вашата желба за луксуз. Како и да е, би било мудро од ваша страна ако до 10-ти март се воздржите од давање и земање пари на заем, од непроверени инвестиции и ако ги испружите нозете само онолку колку што ви е долга чергата.

Имајте на ум дека некои од членовите на вашето семејство ќе се однесуваат претерано агресивно и неправедно кон вас и дека ќе ве разочараат. Но, позитивната страна од сето тоа ќе биде фактот што вие, конечно, ќе го видите нивното вистинско лице.

Риби

Вие сте познати како занесеници кој си живеат свој живот во светот на фантазиите. Другите луѓе најчесто ве доживуваат како личности кои ја прикриваат вистината или отворено лажат, но вие тоа најчесто не го правите намерно. Вие сте само непрактични и нерационални по природа и немате реална претстава за светот и настаните околу вас. Одлични сте како уметници, писатели, банкари, бизнисмени. Но, во зависнот од условите во кои сте растеле, би можеле да ве интересира и членството во таинствените организации, во подземјето, алкохолот и дрогите.

Во периодот од 17 февруари до 10-ти март 2020 година ќе се раздразнувате од ситници и ќе бидете поагресивни од обично. Во суштина, луѓето ќе ви одат на нерви, а и вие ним. Како и да е, внимавајте како се однесувате и што зборувате пред другите, бидејќи тоа би можело да му пречи на вашиот имиџ. Не е пожелно да давате ветувања за кои не сте сигурни дека можете да ги исполните. Имајте на ум дека, ако се обидете да излажете или со манипулации да се спасите од одговорноста, таквата постапка подоцна поскапо ќе ве чини.

 

 
 
Регистрирано во Македонска Авторска Агенција
под реден број 970 Скопје
 
Ниту еден дел од овој текст не смее да биде препечатуван, копиран или објавуван во било која форма или на било кој начин во електронските или печатените медиуми, без писмена согласност од авторот.
Недозволеното репродуцирање се казнува со закон.
 

Изгледот на страницата одговара за Лавовите. За да изберете друг изглед на страницата, кликнете во табелата што се наоѓа погоре.


Дознајте дали сте типичен претставник на вашиот знак.
Направете го овој тест.


Вашата Натална Карта на Астроскопиа ќе ви помогне

радикално да го подобрите вашиот животВашата Натална Карта на Астроскопиа ќе ви открие на кои болести сте склони и зошто. Па, откако ќе ги победите причините, ќе исчезнат и негативните последици по вашето здравје.


Понекогаш ни самата незнам дали ќе ги направев вистинските животни избори, ако ја немав наталната карта. Мое огледало во минатото и мое лично упатство за подобра иднина. 

Ивона Талевска, Скопје


Зачленете се тука за да можеме да ве информираме секогаш кога ќе имаме нешто ново.


Општи прашања и коментари за Астрологот. (Доколку имате лични прашања, одете на страницата Совети.)


© 2005-2021
Виолета Марсол
Сите права се задржани

Насловна страна | Знаците и... | АстроПортети | Натална Карта | Детски Хороскоп | Љубовен Хороскоп | Бизнис Хороскоп | АстроСовети

Насловна страна Знаците и... АстроПортети Натална Карта Детски Хороскоп Љубовен Хороскоп Бизнис Хороскоп АстроСовети Овен Бик Близнаци Рак Лав (тековен стил) Девица Вага Шкорпија Стрелец Јарец Водолија Риби