In English

En français

Говорот
на Судбината

Барате одговор на некое прашање? Треба нешто да одлучите а немате со кого да се посоветувате?
 
Кликнете на Книгата...

Останати теми:

Мое гледање на Астрологијата

Астролошките сајтови


Зошто жените сакаат да личат на Џокер?

Убиство со збор

Кога бракот не е консумиран

Ретроградниот Меркур наш слуга

Кај што денот ја љуби ноќта

Кога ќе го преспиеш животот

Те снаоѓа тоа...

Лоши работи, добри луѓе

Другата страна на надежта

Зошто е болно човештвото?

Дали најде радост

Пет чувари на бракот

Љуби, љуби, ама глава не губи

Во музиката е лекот

Ретроградниот Меркур работи за нас

Супер Цветна Крвава Месечина

Очи во очи со Кармата

Ниедна тајна не останала вечно скриена

Јупитер во Риби

Кога ќе се појавиш љубов моја?

Знаете ли кое е најдоброто патување?

Дај му го на другиот

Соковите на љубовта

Знаците на патот

Кога не ни оди според планот

Силикони за мозок

Луѓенца

Струен удар од зборови

Времето е тест за љубовта

Споменар

Зошто китиме елка

Ако нема кој да ве прегрне

Браковите склучени во недела

Само еднаш се љуби?

Трагачи по возбуда

Важно е да ми чури оџачето

Глупава младина - неизвесна иднина

Денови на среќни околности

Се родив прерано, не те сретнав тебе

Кога умира душата?

Колку трае еден ден на секоја планета

Крадци

Светот е глобално ријалити шоу

Луѓето се како очи

Убавите круши...

Како да знаеме дали е наше тоа што ќе дојде

Ретрограден Марс во Овен

Најголемата слабост на секој знак

Бони и Клајд

Нејзиното Височество, Госпожа Карма

Објавено на 11.09.2021 во 22:12

Нејзиното Височество, Госпожа Карма
 

Ни крива ни должна, таа на своја сметка се има изнаслушано различни муабети, та дека е немилосрдна, та дека е кучка, та дека сурово казнува, та дека е злопамтило... и што уште не.

Е сега, некој би рекол дека зад добар коњ прашина се крева, но јас сум забележала нешто друго. Оние кои, на некаков начин, се оштетени се крстат во нејзиниот реванш. Оние кои направиле некакво зло се преправаат дека таа не постои. Оние кои прават добро обично не размислуваат за последиците или, како што велат нашите стари: „Прави добро, не кај се. Прави лошо, надај се.“

Ајде сега да видиме „што кармата е“ и „што кармата не е“.

1. Кармата не нуди мени. Таа ви го сервира тоа што го заслужувате.

2. Кармата не наградува ниту казнува. Таа претставува праведна реакција на Универзумот на некоја наша акција во минатото.

3. Не постојат миленичиња на кармата. Што сме посеале, во овој или во некој минат живот, тоа ќе си жнееме.

4. Како луѓето се однесуваат кон нас е нивна карма. Како ние реагираме на тоа е наша.

5. Кармата порачува: Ако се фокусираме на повредата, ќе продолжиме да страдаме. Ако се фокусираме на лекцијата ќе продолжиме да растеме.

6. Нема потреба од одмазда. Потребно е само да сме стрпливи и да чекаме. Оние што не повредиле, на крајот ќе направат нешто на своја штета и, ако имаме среќа, Бог ќе ни дозволи да гледаме.

7. Кармата никогаш не ја заборава адресата.

И најважното, како што вели Ц.С. Луис, во Универзумот не постои неутрална територија. Секој квадратен сантиметар, секој дел од секундата му припаѓа на Бог или е загаден од ѓаволот.

Посакувам Бог во секој дел од секундата да биде со нас за да бидеме на безбедна територија.

Виолета С. Марсол

 

 
 
Регистрирано во Македонска Авторска Агенција
под реден број 970 Скопје
 
Ниту еден дел од овој текст не смее да биде препечатуван, копиран или објавуван во било која форма или на било кој начин во електронските или печатените медиуми, без писмена согласност од авторот.
Недозволеното репродуцирање се казнува со закон.
 

Изгледот на страницата одговара за Девиците. За да изберете друг изглед на страницата, кликнете во табелата што се наоѓа погоре.


Дознајте дали сте типичен претставник на вашиот знак.
Направете го овој тест.


Вашата Натална Карта на Астроскопиа ќе ви помогне

радикално да го подобрите вашиот животВашата Натална Карта на Астроскопиа ќе ви открие кој е вашиот идеален партнер, како се однесувате во љубовта и сексот, зошто секогаш привлекувате одреден тип на личности и како можете да го подобрите својот љубовен живот.


Наталната карта ми помогна да си одговорам на некои дилеми и ми даде смерница за понатаму. 

Данче К., Скопје


Зачленете се тука за да можеме да ве информираме секогаш кога ќе имаме нешто ново.


Општи прашања и коментари за Астрологот. (Доколку имате лични прашања, одете на страницата Совети.)


© 2005-2021
Виолета Марсол
Сите права се задржани

Насловна страна | Знаците и... | АстроПортети | Натална Карта | Детски Хороскоп | Љубовен Хороскоп | Бизнис Хороскоп | АстроСовети

Насловна страна Знаците и... АстроПортети Натална Карта Детски Хороскоп Љубовен Хороскоп Бизнис Хороскоп АстроСовети Овен Бик Близнаци Рак Лав Девица (тековен стил) Вага Шкорпија Стрелец Јарец Водолија Риби